//Forever Young
Follow Dashboard CutiePie(s)ask me!

Tips Nak Memujuk Perempuan Merajuk
Sunday, September 22, 2013 17:04 0 Atashinchi


Hati perempuan sangat lembut. Jadi, kalau kamu betul betul sayangkan dia, pujuklah dengan bersungguh-sungguh. Pasti hatinya akan sejuk dan kembali seperti biasa. Ingat, jangan selalu sakitkan hati perempuan kerana sekali hati perempuan tersebut sakit, sampai bila bila dia akan ingat. Jadi, selamat mencuba!

Senyum
Apabila si dia marah dan merajuk, cuba buat muka tak ada perasaan ataupun senyum depan dia. Lagi dia marah, atau merajuk, teruskan senyum. Senyum puas-puas sampai cecah kedua-dua telinga. Mungkin si dia tak jadi untuk merajuk lagi sebab kasihan dan risau dengan kewarasan kamu.

Buat lawak
Kena tengok ‘mood’ dulu nak berlawak, jangan nanti tak pasal pasal tangan si dia hinggap di muka. Pastikan lawak itu menjadi dan cukup kelakar. Pasti sekejap saja dia merajuk dan selebihnya tergelak dengar lawak kamu. Kalau dia tak ketawa, anggap saja dia ketawa dalam hati.

Beli hadiah
Belikan si dia sesuatu ikut kemampuan kamu. Apa yang disukai, minat, idam, benda comel, apa saja. Cuba belikan dia hadiah dan buat kejutan untuknya. Mesti cair dan automatik merajuk terus hilang.

Hantar sms/mms/voicemail
Manfaatkan teknologi ke tahap maksimum. Sekiranya ada simptom si dia merajuk, hantarlah sms/mms/voicemail kepadanya. Guna ayat yang menunjukkan kamu minta maaf dengan setulus hati. Senang bukan? Tapi kalau duduk bersebelahan, takkanlah nak hantar sms juga. Lebih baik cakap berdepan.

Buat bodoh
Tip yang kurang disyorkan sebab mungkin akan berlaku perpisahan. Tapi kalau kamu nak mencuba, apa salahnya. Apabila si dia merajuk atau marah buat tak tahu. Tengok reaksi dia, sama ada ‘fed up’ dan terus ‘ok’ sebab malas nak layan kerenah kamu atau ‘fed up’ dan terus tinggalkan kamu keseorangan. Kalau pilihan kedua terjadi, padanlah muka sebab tak pujuk!

Merajuk balik
Boleh diibaratkan macam main tarik tali. Apabila si dia sedang merajuk, cuba kamu merajuk balik dan tengok reaksi dia. Kalau dia pujuk balik, maknanya dia betul sayang dan sabar dengan kamu. Seronok kalau kesudahan yang bagus, kalau sebaliknya, tanggung sendiri!

Labels: , , ,Older Post . Newer Post
Template Re-Edited by Nurul Haidah. All Rights Reserved © 2013.
Photobucket