//Forever Young
Follow Dashboard CutiePie(s)



ask me!

13 Annoying Things Couples Do
Thursday, August 2, 2012 14:55 6 Atashinchi
                               

Sebagai sepasang kekasih tanpa disedari ada tindak tanduk korang mungkin ‘terover’ sedikit sehingga mengundang rasa tidak puas hati pada orang lain, khususnya mereka yang rapat dgn korang. Hurmm..ada banyak ni! So let’s check it out!

 1.Bermetamorfosa

Sebelum ni korang langsung tidak meminati sukan bola sepak tetapi sejak mempunyai BF tiba2 terus menjadi fanatik salah satu kelab bola sepak. Bahkan, selepas menonton bola, korang bukan main lagi rancak bercerita seolah2 korang telah meminati bola sepak sejak dulu lagi.

Yes, people change n that’s good tapi tidak bererti perlu berubah menjadi kembar si BF. Apatah lagi korang yang terlebih fanatik!


2.Macam belangkas!

Ibarat sudu dan garfu yang tidak boleh dipisahkan, hubungan korang dan si dia. Saat diajak girls day out pun korang turut bawak BF sebagai peneman. Malahan ketika aktiviti hujung minggu bersama keluarga pun, si dia tetap setia menemani korang. Dalam kata lain, ke mana2 pergi pun pasti berdua. Tidak boleh dipisahkan!

Begitu juga ketika ditanyakan soalan, daripada sepatutnya menggunakan kata diri ‘saya’, alih2 bertukar menjadi ‘kami’ untuk menunjukkan betapa sehati sejiwanya korang berdua.


3.Live action

Tanpa menghiraukan tempat dan situasi, korang tanpa segan silu asyik berpeluk2kan dgn mesra. Sesekali mesra kelihatan korang mencubit pipi si dia tanpa mempedulikan mata2 yang memandang. Kemesraan tersebut bukan sekadar hanya di alam realiti sahaja, bahkan di laman sesawang juga korang tidak teragak2 untuk mengabadikan foto manja dan gedik korang berdua.


4.Main suap2

Jika kedua belah tangan si dia sudah tidak berfungsi lagi untuk menyuap makanan barulah boleh dibantu. Nak mesra boleh, tapi jangan la over sangat! Sedangkan budak kecik pun boleh makan sendiri, inikan korang yang dah besar panjang kan? Jangan persoalkan ‘jealous’ dan sebagainya sebab sweet sangat ke bersuap2 di khalayak ramai sehingga menimbulkan rasa meluat di hati orang yang melihatnya? Oh! Please..tolonglah!!


5.Menghalang perjalanan

Menikmati masa bersama si dia sambil berpimpin tangan boleh je tapi prihatinlah sikit pada orang2 dibelakang korang. Kalau dah berjalan macam kura2, tentu sahaja akan mengganggu perjalanan orang lain di belakang.


6.Minta kebenaran

Setiap kali diajak keluar bersama kawan2 sebelum mengiakannya pasti korang akan berkata, “Ok, nanti aku tanya dulu pada Big Boss, boleh ke join”. Hello..apa gunanya minta kebenaran daripada BF setiap kali hendak melakukan sesuatu. Lainlah jika korang meminta izin kepada mama atau papa. Ingat, syurga korang di tapak kaki ibu, bukan di bawah arahan BF. Lagipun, si dia sendiri tidak pernah berbuat begitu pada korang. Adil ke?


7.Miss mix & match

Sejak terikat dengan status GF orang ni, korang mula berasa begitu penting status ‘not available’. Kerja2 mix n match kawan2 diaturkan oleh korang sendiri, sedangkan masa single dulu siap keluar statement ‘not need a boy to make u happy’ tapi sekarang apa sudah jadi? Korang mula merasakan hidup memiliki BF adalah sesuatu yang wajib dan jika masih single, auuchh! Malulah!


8.Internal signal or languange

Dalam pada ketika berbual2 bersama kawan2, tiba2 korang dan BF ketawa. Pelik kan? Apabila ditanya, korang akan menjawab “rahsia”. Tak perlulah bercakap atau menunjukkan signal yang hanya dimengertikan oleh kalian berdua sedangkan waktu itu bukankah korang duduk secara berkumpulan. Janganlah buat kawan2 lain seperti patung.


9.Menghilang

Sejak memiliki BF ni, aktiviti bersama kawan2 makin lama makin sepi. Entah ke mana hilangnya korang. Pelbagai alasan diberi jika ditanya status korang berada sedangkan pada ketika itu duduk berkepit bersama si dia. Lupa kawan2 nampak! Tapi apabila putus, pandai pulak cari kawan2 untuk meluahkan rasa sedih sambil berbaldi2 air mata.


10.Wajib duduk bersebelahan

Korang tanpa segan silu meminta kawan2 beralih tempat semata2 mahu duduk bersebelahan dengan si dia. Seolah jika terpisah beberapa minit, dunia bakal kiamat! Hehe..


11.24/7 sayang, sayang, sayang

Setiap pasangan mempunyai panggilan mesra tetapi ini tidak bererti sikit2 korang memanggil si dia dengan panggilan, “bee”, “honey”, atau “yang”, kan? Takut silap2 nama panggilan ni dibuat main oleh kawan2 si dia di belakang korang pula. Bayangkan betapa malunya si dia dipermainkan.


12.Baby talk

Ini lebih parah lagi daripada panggilan “sayang”. Sesuai dengan namanya baby talk hanya layak digunakan ketika berbual dengan bayi atau kucing peliharaan. Yang jelas, bukan di depan kawan2 tau, annoying lah!


13.Two soul & one heart 

Biasanya girls yang suka memaksa untuk tampil berpakaian sedondon terutama ke parti atau berjalan di shopping mall. Motif mereka hanya ingin dunia melihat betapa sweetnya mereka bersama. Macam pinang di belah dua la kononnnya. Tapi, kalau dah selalu sangat dan agak over, hurmm..boleh jadi meluat dan ‘sakit mata’. Huhu.. 

Labels: , , ,



Older Post . Newer Post
Template Re-Edited by Nurul Haidah. All Rights Reserved © 2013.
Photobucket